سنسورهای با وضوح عالی، دوربین های سه گانه، مکانیزم بیرون جهنده برای دوربین سلفی و همچنین قابلیت بزرگ نمایی خیره کننده، همه و همگی امسال برای اولین بار به میزان قابل توجهی مورد استفاده شرکت های تولید کننده قرار گرفتند. اما این شرکت ها می توانند در سال 2019 با تجهیز محصولات جدید خود به قابلیت های زیر، آن ها را به محصولات بهتری نیز تبدیل کنند.
گوگل، هواوی، وان پلاس و شیائومی همگی در سال گذشته، حالت شب را به دوربین گوشی های هوشمند خود اضافه کرده بودند. این مد کاری از فناوری هایی نظیر هوش مصنوعی، Pixel Binning، ترکیب تصویرهای پیاپی و… استفاده می کند تا کیفیت تصاویر ثبت شده از موقعیت های تاریک را افزایش دهد.
اما امسال شرکت هایی نظیر ایسوس، موتورولا و سامسونگ نیز این قابلیت را به گوشی های هوشمند خود آوردند؛ که پس از بررسی می توان گفت میزان موفقیت آن ها در افزایش کیفیت تصاویر با یکدیگر متفاوت است. واضح است که Night Mode در حال حاضر به یکی از ضرروری ترین قابلیت های موجود در دوربین گوشی های هوشمند تبدیل شده و حتی به گوشی های ارزان قیمت نیز اجازه می دهد از موقعیت های تاریک، تصاویر با کیفیتی را به ثبت برسانند.
دو مد کاری Pro و Manual مدت هاست که در گوشی های هوشمند میان رده و بالارده یافت می شوند. در اصل باید بگوییم که هم اکنون انبوهی از تولیدکنندگان گوشی های هوشمند، این دو مد کاری را از طریق برنامه دوربین محصولات خود در دسترس کاربران قرار می دهند. مد دستی یا Manual به کاربران اجازه می دهد که همه تنظیمات موجود، نظیر میزان حساسیت ISO، زمان نوردهی، سرعت شاتر و… را به صورت دلخواه تنظیم کنند؛ اما در مد Pro، این تنظیمات به صورت خودکار با توجه به اطلاعات دریافتی از سنسورها و همچنین فناوری هوش مصنوعی تعیین می شود.
با وجود این، هنوز در سال 2019 نمی توان در همه گوشی های پرچمدار قابلیت ثبت ویدیوهای 4K در نرخ 60 فریم بر ثانیه را در اختیار داشت. این موضوع از این نظر خبر خوبی نیست که کاربران همچنان در بهترین گوشی های هوشمند موجود در بازار هم مجبور هستند به منظور دسترسی به وضوح بهتر، نرخ فریم پایین تری را در اختیار داشته باشند. در گذشته کاربران باید برای اینکه در هنگام ثبت ویدیوها به نرخ 60 فریم بر ثانیه دست پیدا کنند مجبور بودند وضوح آن ها را به 1080p کاهش دهند
در طی سال های اخیر به منظور فراهم کردن قابلیت بزرگ نمایی تصاویر از تکنیک های نرم افزاری گوناگونی نظیر Oversampling، میانگین گیری بر روی تصاویر و… استفاده شده است؛ اما کیفیت خروجی آن ها در قیاس با هنگامی که از یک سخت افزار اختصاصی استفاده می شود پایین تر است.
یک دوربین سلفی با فوکوس ثابت، احتمال اینکه در خروجی یک تصویر غیرواضح مشاهده شود را افزایش می دهد. این موضوع برای کاربرانی که به ثبت تصاویر سلفی علاقه زیادی دارند از اهمیت بیشتری نیز برخوردار خواهد بود.
فوکوس ثابت در دوربین سلفی همچنین می تواند به نتایج نامناسب در ثبت تصاویر دست جمعی نیز مبدل شود که مطمئناً برای هیچ کاربری خوشایند نیست. تار بودن زمینه تصاویر سلفی از دیگر اتفاقاتی است که ممکن است در هنگام استفاده از یک دوربین سلفی با فوکوس ثابت رخ دهد.
در حال حاضر سامسونگ و گوگل در دوربین سلفی گوشی های خود، قابلیت فوکوس خودکار را در اختیار کاربران قرار می دهند. با توجه به این موضوع دلیلی وجود ندارد که دیگر شرکت ها این قابلیت را در محصولات خود جای ندهند.
خوشبختانه قابلیت HDR خودکار، در حال حاضر در محصولات مختلفی از شرکت های گوگل، سامسونگ، Vivo، شیائومی و… یافت می شود. به این صورت که در هنگام ثبت تصویر از موقعیت های مختلف، مد HDR به صورت خودکار فعال می شود تا تصاویر بهتری را در خروجی مشاهده کنیم. با وجود این، هنوز بخشی از شرکت ها نتوانسته اند این قابلیت عالی را به محصولات خود اضافه کنند.
شرکت ارتباطات پیشگام سپیدرود نت
تلفن های تماس : 34742004- 34642005- 34644446- 34642646 نمابر: 34642003 کد: 013 نشانی: گیلان: منجیل – بلوار امام خمینی مجتمع آلتین طبقه همکف ، سپیدرود نت کد پستی 4451714389